Big Bend Home

This house was built in the ‘50’s and has a definite mid-century style with the unique addition of tall ceilings. The home has many windows but very little light enters the house due to the multitude of large old trees surrounding it. The clients have lived here for many years and plan to stay in the home after retiring. They have requested updates to all bathrooms with aging in place a main consideration. For accessibility, walls were blocked for grab bars, a ceramic tile was installed on the floor in a herringbone tile to enhance no slip properties and a roll-in shower was created with a large bench and an extra wide glass door. For aesthetics, beautiful hardwearing quartz was chosen for the countertops and a shimmering abalone shell tile dazzles as an accent strip. Beautiful crystal sconces brightly light the room and a custom vanity shows great style with its extended front and arched base. Paint, chosen for its nuanced luminosity, stretches the natural light coming in through the windows. All of these elements combined help to set this house up for many years of happy and accessible living amongst a most glamorous backdrop.


Created by Stephanie Wilson | 20 02 2018 | residential